Geld verdienen met beleggen in opties, hoe doe je dat?

Wie wil dat nou niet? Geld verdienen met beleggen is populair. Zeker gezien de huidige spaarrentes. Maar hoe bereik je nou zo snel mogelijk je doel met behulp van beleggingen? Opties zijn daarbij de meest voor de hand liggende keuzes. Ze worden wel de beste uitvinding sinds het wiel genoemd (beleggen.com). Wat houdt het in en hoe ga jij hiermee verdienen, we leggen het uit…

Wat zijn opties?

Opties zijn financiële producten waarbij je het recht koopt om aandelen tegen een vooraf vastgelegde prijs te kopen. Opties zijn er in 2 soorten, namelijk PUT en Call opties. Bij een Call optie koop je het recht om voor een bepaalde datum (expiratiedatum) aandelen te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Bij een PUT optie werkt het juist omgekeerd. Als je een put optie hebt gekocht heb je het recht om voor de expiratiedatum de aandelen te Verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs.

Dus Call opties geven je het recht om aandelen te kopen tegen een bepaalde prijs en Put opties het recht om aandelen te verkopen tegen een bepaalde prijs. Het bedrag waarvoor de optie verhandeld wordt noemen we de Optiepremie.

Looptijden van opties

Onder andere op de Amsterdamse beurs (AEX index) worden maandelijks nieuwe opties uitgeven met een looptijd van 1, 3, 6, en 12 maanden. Er worden daarnaast ook dagelijks nieuwe opties uitgegeven met een looptijd van 1 dag.

Maar wat heb je nou aan opties?

Ik hoor het je denken, “leuk die opties, maar wat kan ik er mee?”. Door opties te kopen speel je dus in op het stijgen of dalen van een koers. Hoe groter de stijging of daling, des te groter wordt je winst. Je kunt dus met relatief kleine investeringen behoorlijk grote winsten halen. Zelfs als een aandeel flink in prijs daalt kun je dus geld verdienen. Je koopt dus niet het aandeel zelf, maar puur het recht om het tegen een bepaalde prijs te verhandelen.

Wil je beginnen met beleggen in opties? Krijg hier de meest winstgevende technieken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.