Rendement behalen met Beleggen

hoe haal je rendement met beleggen

Wat kun je aan rendement verwachten als je begint met beleggen? Waarschijnlijk een stuk meer dan de huidige spaarrente. Maar beleggen blijft natuurlijk wel risicovol. Hoe zorg je er dan toch voor dat je geld niet verliest?

Risico spreiden op je beleggingen

Als eerste is het belangrijk dat je niet op 1 paard gaat wedden. Je moet je investering dus spreiden. Daarnaast moet je keuzes maken of je gaat in aandelen, obligaties, indexen of opties. Beleggen is iets voor de lange termijn. Het is niet even snel rijk worden, tenzij je mazzel hebt natuurlijk.

Hoe kun je dan het beste spreiden? Allereerst kun je het beste kiezen voor 12 tot 20 verschillende aandelen in je portefeuille. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan 20 vrijwel geen effect heeft. Ook kun je deze aandelen het beste verspreiden over meerdere sectoren.

Wanneer het met alle banken slecht gaat en jij daar al je aandelen in hebt dan ben je de pineut. Kies dus uit meerdere sectoren en landen. Ook kun je periodiek inleggen door bijvoorbeeld maandelijks (extra) geld te investeren. Als je met al je geld in 1 keer instapt en de week erop crasht de beurs ben je alles kwijt. Door maandelijks aankopen te doen heb je altijd iets achter de hand.

Gegarandeerde rendementen?

Dat klinkt vaak wel heel mooi. En ja, als het te mooi klinkt om waar te zijn is dat ook vaak zo. Lees dus goed alle informatie en check de aanbieder, voorwaarden en risico’s voor je investeert. Deze heb je vast wel eens gehoor “rendementen behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst”.

En dat is natuurlijk volledig waar. Vaak is het zelfs zo dat wanneer in het verleden goede rendementen werden behaald je nu waarschijnlijk juist duurder uit bent. Eigenlijk ben je dan al te laat.

Kosten minimaliseren

Het lijkt misschien niet veel, 3 tot 5% bemiddelingskosten, maar op de lange termijn zoals 25 jaar is dat een enorm bedrag wat je betaald aan indexfondsen of vermogensbeheerders en dat loopt al snel in de duizenden euro’s.

Wanneer je de index wilt volgen kun je beter kiezen voor zogenaamde ETF’S ofwel exchange traded funds. Dat betekent fondsen die op de beurs worden verhandeld, maar dan zonder dure fondsmanager. In Nederland wordt dit bijvoorbeeld aangeboden door THINK en wereldwijd is Vanguard de bekendste. De kosten van die laatste zijn slechts 0,06% op jaarbasis.

Wat voor type belegger ben jij?

Als je start met beleggen is het belangrijk uit te zoeken wat voor type belegger jij bent. Om dit helder te krijgen en de basisbeginselen van het starten met beleggen duidelijk te maken kun je dit webinar volgen. Het kost je niets en verplicht je tot niets. Het zal je wel veel waardevolle informatie geven en helpen een verstandige keuze te maken.

Lees hier waarin je allemaal kunt beleggen

Je kunt je hier aan melden voor het beginnen met beleggen webinar: klik hier om aan te melden…

Een gedachte over “Rendement behalen met Beleggen

  1. Ik wil ook gaan beleggen, lijkt me inderdaad beter dan die lage rente van dit moment. Zal het webinar eens kijken als ik tijd heb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.