Waarin kun je je geld beleggen?

waarin kun je allemaal beleggen

Beleggen is een vorm van investeren waarbij je je geld vastzet totdat het meer waard wordt. Maar waarin kun je dasn allemaal beleggen? Die lijst is erg uitgebreid, maar we gaan ze kort voor je opsommen en beschrijven. Zo kun je kijken waarbij jij een goed gevoel hebt om in te gaan beleggen.

Aandelen

Misschien wel de bekendste vorm van beleggen. Hierbij koop je een klein deel (aandeel) in een bedrijf. Hiermee wordt je voor een heel klein deel eigenaar van dit bedrijf. Als het goed gaat met het bedrijf wordt het aandeel meer waard. Gaat het slecht gebeurt uiteraard het omgekeerde. Mocht het bedrijf failliet gaan ben je je geld kwijt.

Obligaties

Een obligatie is als het ware een lening aan een bedrijf. Je krijgt een schuldbewijs voor het bedrag wat je hebt geïnvesteerd. Ieder jaar krijg je rente over de hoofdsom en aan het einde van de looptijd krijg je je inleg terug. Tenzij het bedrijf failliet gaat natuurlijk. Verschil met aandelen is dan dat je wel als schuldeiser vooraan in de rij staat. Bij aandelen ben je als laatste aan de beurt. Landen geven bijvoorbeeld vaak obligaties uit, de koersen schommelen vaak door rentewijzigingen en dit is over het algemeen een investering voor vele (20) jaren.

Vastgoed

Je hoort het vaak in het nieuws en ze staan regelmatig in de quote 500. Vastgoedhandelaren doen vaak goede zaken. Totdat de markt instort natuurlijk zoals in 2008 met de crisis. Investeren in vastgoed kan erg lucratief zijn en snelle winsten opleveren. Maar projecten kunnen ook mislukken waardoor je al je geld kwijtraakt. Vraag en aanbod op de huizenmarkt zijn van grote invloed op je belegging. Maar je kunt bijvoorbeeld investeren in woningen om deze vervolgens te verhuren.

Grondstoffen

Grondstoffen zijn populair, neem bijvoorbeeld goud of olie. Grondstoffen zoals goud zijn vaak een stabiele belegging die populair raakt wanneer de beurzen het niet zo goed doen. Het rendement wordt hierbij volledig bepaald door prijsschommelingen. En zoals je weet met benzineprijzen wisselt dat dus dagelijks. Je kunt in vele grondstoffen beleggen zoals, maïs, tarwe, olie, goud, zilver en noem ze maar op.

Valuta

De meest bekende zijn tegenwoordig de cryptocurrency zoals bitcoin. Maar natuurlijk kun je ook beleggen in dollars of Yen. Je krijg een rentevergoeding in de lokale valuta en ook hier bepaald de prijsschommeling ten opzichte van onze euro je rendement. Dit is veelal gelijk aan de spaarrente bij je bank.

Meer weten over hoe je moet beleggen? Kijk dit webinar voor alle informatie die je nodig hebt om succesvol te starten met beleggen. Je kunt je hier gratis en vrijblijvend aanmelden…

Een gedachte over “Waarin kun je je geld beleggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.