Wat is Cryptocurrency?

bitcoins en andere digitale valuta

Cryptocurrency is in dit digitale tijdperk niet meer weg te denken. Je kunt het zien als digitaal geld. Je kunt er mee betalen net als met gewone valuta. Je kunt het alleen niet letterlijk in handen hebben. De waarde van cryptocurrency is nogal wisselend. Net als met de aandelenbeurs schommelen deze koersen ook behoorlijk. Welke cryptocurrency er zijn en wat ze waard zijn leg ik uit in dit artikel…

PS: er zijn in totaal wel meer dan 900 verschillende “Crypto Munten” We lichten de belangrijkste voor je uit.

De bekendste: BitCoins

Bitcoin waarde verloop Bron: btcdirect

Op moment van schrijven (maart 2020) is 1 bitcoin maar liefst 6076,65 euro waard. Vanaf circa begin 2017 heeft de Bitcoin een spectaculaire stijging doorgemaakt. Op het beginpunt was 1 Bitcoin nog geen euro waard. Als je toen in was gestapt was je nu miljonair geweest. Vanaf circa begin 2013 begon de koers al aardig op te lopen en in 2014 was 1 Bitcoin zelfs al over de 400 euro waard. Op het hoogste punt in 2018 was 1 Bitcoin zelfs een spectaculaire € 16.878,77 waard.

De koers van de Bitcoin kent dus hoge pieken en diepe dalen. Gemiddeld zit 1 Bitcoin dus over zijn hele looptijd op een waarde van € 2144,88.

De Bitcoin is momenteel weer aan opmars bezig. Wil je ontdekken hoe jij hier maximaal en zo veilig mogelijk op inspeelt? Volg dan deze Cryptocurrency voor beginners training.

Bron: Business Insider / coinmarketcap.com

De nummer 2: Ethereum

De Ethereum is nog lang niet zo bekend en succesvol als de Bitcoin, maar ook deze cryptomunt kan zeker de moeite waard zijn. Kocht je 1 munt begin 2019 nog voor circa € 150 euro, op zijn top in juli 2019 was dat € 296. Daarna zakte de koers in om in eind januari 2020 weer op te krabbelen richting de 250 euro. Toen kwam de wereldwijde klap van de COVID-19 crisis. De aandelen kelderen en ook de koers van de cryptomunten daalt weer flink. De Ethereum zakt tot onder de 110 euro.

Instappen of afwachten?

Je zou denken dat wanneer de koers laag is je het beste kunt instappen. What goes up, must come down. En andersom net zo. De kans dat de koers gaat stijgen is groot. Maar wanneer kun je nu het beste instappen? Dat ontdek je hier.

Koersverloop van de Ethereum Bron btcdirect.eu

De nummer 3 is Ripple

De Ripple is de goedkoopste crypto munt van de 3 populairste digitale valuta. Op zijn piek in 2018 had 1 Ripple de waarde van € 2,82, maar zakte al snel daarna weer in. Gemiddeld doet 1 Ripple €0,18.

De Ripple is vooral bedoeld als munt om betalingsverkeer tussen banken te stroomlijnen. Het grootste verschil met bijvoorbeeld Bitcoin is dan ook het doel waarvoor de munt is ontwikkeld. Ripple kun je ook niet “minen” maar alleen aanschaffen.

kleine machine om te minen

Wat is Minen?

Minen is in theorie voor iedereen mogelijk om te doen. Je kunt dus zelf je Bitcoins maken. Al is dat een stuk ingewikkelder dan het klinkt. Je hebt er enorm krachtige (lawaaiige) computers en hardware voor nodig. De kosten van de stroom die deze apparaten verbruiken is behoorlijk en voor sommige munten zul je dan al snel geen winstmarge meer over hebben. Dus tenzij je een fabriekshal vol apparatuur kwijt kunt zou ik je dit niet aanbevelen, tenzij je voor de hobby wilt gaan Minen.

koersverloop Ripple Bron btcdirect.eu

Bekijk ook de CryptoCurrency Masterclass en ontdek hoe jij geld verdiend met Digitale Valuta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.